Citytrip Lissabon door Between beauty & Chaos
Between Beauty & Chaos

Citytrip Lissabon? Doen!

Je kent het wel. Werk, werk werk, kinderen, huishouden maar weinig tijd voor elkaar. Yep. Zo gaat het hier in ieder geval. 5 jaar geleden besloten we ieder jaar in ieder geval één keer echt een paar dagen samen eruit te gaan. Zonder de kinderen. Lissabon werd het dit keer!

Genieten!

Met een grote G! Wat een leuke stad is dit! Verwacht in deze blog geen lijst van hotspots. Ik heb vele blogs over Lissabon gelezen voordat we weg gingen en ze vertellen ongeveer allemaal het zelfde. Dat hoeven we hier dus niet meer te doen. Wij houden van cultuur en Lissabon zit er vol mee. De musea slaan wij altijd over. 

Terrasjes hoppen

Dat is wat wij doen. Lekkere lokale hapjes bestellen met het koppie in het zonnetje. Achteraf iets te veel zon want de zonnecreme waren we vergeten te smeren. 

Citytrip Lissabon door Between beauty & ChaosLopen totdat we er bij neervallen

Lissabon staat bekend om de tram die door de stad rijdt en talloze tuk tuks die je overal naar toe brengen. Onze mening, zonde om er in te stappen! Lopend zie je zo veel meer! De tram is ook altijd helemaal volgeladen met mensen. Trek wel je goede wandelschoenen aan want er is geen straat die recht is. Deze stad die gebouwd is op 7 heuvels heeft een groot hoogteverschil!

Citytrip Lissabon door Between beauty & Chaos Citytrip Lissabon door Between beauty & Chaos

Dingen die je niet mag missen

Die zijn er zeker! Ga wél in de rij staan bij Patisserie de Belém voor de lekkerste pasteis de nata. Echt waar zo lekker! Vergeet vooral niet omhoog te kijken naar alle balkonnetjes met wapperend wasgoed en oude vrouwtjes die de hele dag op hun balkon alles in de gaten houden. Love it!

Een drankje op het terras bij de haven onder de brug bij zonsondergang, een bezoekje aan de LX factory met al zijn leuke conceptstores en terrasjes, over één van de vele lokale markten struinen vol antiek en vintage, verdwalen in de straten van Alfama en een dagtripje naar het erg toeristische maar idyllische Sintra met zijn paleizen en fotogenieke buitenhuizen. 

Verblijven in een prachtig hotel

Als wij ergens heen gaan willen we ook dat ons verblijf goed is. Na een lange speurtocht kwam ik bij zo een leuk hotel! Casa das Janelas com Vista. De voorgevel bestaat uit typisch Portugesche tegeltjes, bij binnenkomst hangt er een heel fijn huiskamersfeertje en serveren ze bij het ontbijt te lekkere zoete broodjes en een uitgebreid buffet met van alles en nog wat. Schone sfeervolle kamers en op een toplocatie in een rustig zijstraatje in de uitgaansbuurt van Lissabon. 

Citytrip Lissabon door Between beauty & Chaos

Spijt

Dat we er niet een dag aan vast hadden geplakt. Drie dagen vonden we net te weinig. Graag hadden we nog een dag naar de mooie kustlijnen willen lopen. Mocht je de tijd hebben, vier dagen is ons advies. Citytrip Lissabon? Wij roepen heel hard JAAA! Zonder kinderen, met elkaar, je vriendinnen of alleen. Samen lol maken, alleen voor jezelf zorgen, niet op de tijd te hoeven letten en doen waar je zelf zin in hebt. 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *