food

Sweet Marrakech soup!

Tijdens een etentje in de stad met mijn lieve tante, nichtje en zus aten we een soep die zo lekker was dat ik wist dat ik die móest namaken. Tijdens het eten probeerden we de smaken te herkennen en één voor één kwamen de ingrediënten op tafel. Bosui, gember, paprika…

Eenmaal thuis kreeg ik de soep niet uit mijn hoofd (ja ik weet het, ik ben een beetje een nerd, maar ik houd zó van lekker eten) en heb ik de soep nog diezelfde week gemaakt. Die avond aten mijn vent en ik onze vingers er zowat bij op en sindsdien staat hij elke week wel een keer op het menu en heb ik de soep zelfs voor mijn familie met het kerstdiner op tafel gezet.

Nu deel ik het recept met jullie!

Wees gerust. Het is geen hoogstaand iets. Het is vooral veel snij-werk maar daarna staat er binnen 20 min. een heel lekker maar ook nog eens gezond gerecht op tafel!

Wat heb je nodig: 3 – 4 personen

  • 4 zoete aardappels (3 als ze erg groot zijn)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 bosuitjes
  • 1,5 tablet Knorr groente bouillon (Maggi is zouter dus dan 1 blokje).
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje kokosmelk
  • Schijfje citroen

Kruiden:

  • Peper
  • 1tl Kurkuma
  • 0,5 tl Sereh poeder
  • 0,5 tl Chili poeder (houd je niet van pittig? begin dan met minder! Toevoegen op het einde kan altijd nog).

Lets go!

Snijd de zoete aardappels en de paprika’s in kleine blokjes. De bosui snijd je in dunne ringen, de knoflook en gember maak je schoon en snijd je zo klein mogelijk. De zoete aardappels en paprika doe je samen met een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak je zachtjes op middelhoog vuur. Ook alle kruiden mogen erbij en de knoflook en gember ook. Wel af en toe even omscheppen.

Als alles zachtjes gebakken is (ongeveer 5 min.) en de kruiden goed ingetrokken zijn kan alles in een soeppan. Zet de groente net niet onder water. Daarna gaat de kokosmelk erbij en ook de groentebouillon. Laat dit alles ongeveer tien minuutjes zachtjes koken. Daarna mogen de bosuitjes erbij en een scheutje citroensap en laat de soep dan nog vijf min. zachtjes koken.

Het leukste! Proeven!

Wanneer de zoete aardappel zacht is dan is de soep klaar. Kloppen de smaken? Voeg evt. nog wat zout of peper toe. Houd je van pittig? Doe er dan misschien nog wat chilipoeder bij.

Geniet van dit “oosterse zoete aardappelsoepje”. Zo noemde mijn familie het gerecht….

Misschien weet jij een leukere naam?

Bon appetit!!

Liefs, eva

5 Reacties

  • Tamara

    Heerlijk is je soep. (Een zonnig soepje) Op deze blue monday. Zelfs de kids zijn er weg van. En Heb gelijk weer een mooi voorraadje in de vriezer😍.
    Mooie naam voor de soep “Sweet Marrakech soup”?
    Mooi blog meiden, heerlijk om te lezen.

  • admin

    Hey Tamara! Wat een onwijs lieve reactie. Zo leuk dat ook de kids de soep lekker vinden :).
    Fijne naam trouwens, ik ga ‘m veranderen! Thnx! Binnenkort komt er weer een heel fijn receptje aan
    dus stay tuned :).

    Liefs, Eva

    • Tamara

      Hey, ben stiekem wel een beetje trots op de naam voor de soep😍💖.
      Ben benieuwd naar je nieuwe recept. Mijn voorraad is al op. Collega’s waren er ook weg van. Dus snel nieuwe maken. I love soup❤❤❤.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *