food

Tortizza!

Ik houd heel erg van Italiaans eten. Zet een groot bord met spaghetti bolognese voor mijn neus, liefst met veel kaas erover, en ik ben happy! Of een pizza met veel verse groenten, mozzarella en een knapperige korst… 

Een pizza zelf maken doe ik graag maar zoals je zelf wel weet is dat met drie kids thuis niet altijd haalbaar. Enter de “tortizza”! 

Er zijn wel eens dagen dat ik de meiden eerst laat eten. Dan stop ik ze lekker in bad en in bed en daarna maak ik voor mezelf iets te eten. Zo kan ik heel asociaal met een bord op schoot “netflixen” zonder dat me 100 keer iets gevraagd word. Noem het “me-time” .

De tortizza is gezond, lekker en, heel fijn, super snel klaar. Je kan er van alles op doen maar ik houd van basic. 

Wat heb je nodig? 

(Voor ongeveer 3 tortizza’s ).

  • 1 pak tortilla’s (medium size) 
  • 1 blikje tomaten puree
  • Een handje cherry tomaatjes 
  • 1 klein uitje
  • 4 grote kastanje champignons 
  • Geraspte kaas 
  • Italiaanse kruiden 

Zo maak je ‘m! 

Verward de oven voor op 175 graden. (Geen gril stand). Smeer een dun laagje tomatenpuree op de tortilla. Verdeel daarna de gesneden groenten erover, strooi wat Italiaanse kruiden en kaas over de groenten en doe de tortilla voor ongeveer 6 min in de oven. Let even op de randjes deze worden snel bruin maar met 6 min. Is de kaas wel gesmolten en de tortizza lekker warm! 

Je kan er natuurlijk ook wat mozzarella op doen of, als je van zoet houd, ham en annanas. Pittig is ook lekker! Snijd dan een klein stukje rode peper fijn en verdeel dat over de groenten. Wees lekker creatief! Ook leuk om samen met de kids te maken :). 

Veel plezier en bon appetit! 

Liefs Eva

Liefs, Eef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *