fotografie,  Werken

Uitkijkend over landerijen, koffie en lemoncake!

Ik zou nog even een blogje schrijven over de workshop fotografie (kids editie) die ik heb gevolgd bij Marjan! Dus onder het genot van een kopje koffie ben ik er nu eens voor gaan zitten.

Marjan pikte me op van het station en vanaf dat moment was het al gezellig. De workshop word gegeven in Aerdenhout op een prachtige locatie. Er was een heel fijn zonnetje waardoor we met ons groepje buiten konden zitten! Uitkijkend over de landerijen, onder het genot van thee en lemoncake, kregen we heel veel informatie van Marjan. Er was ruimte voor vragen en we vlogen door de hand-out die we hadden gekregen aan het begin van de workshop.

Voor mij waren het vooral een aantal tips en trucs en de manier van werken van Marjan dat heel fijn was om te leren. Ook was het de bevestiging die ik kreeg voor mezelf die heel veel waard is geweest. In plaats van gissen en denken dat je dingen weet maar toch ergens nog een twijfel hebt, wéét je het echt. Heb je een basis waarop je verder kan en dat is hetgeen geweest wat het voor mij een geslaagde dag maakte!

Ook volgde er nog een leuke familyshoot. Je mocht zelf foto’s maken maar ook Marjan was aan het werk op dat moment waardoor je kon zien hoe zij op een speelse manier bepaalde beelden kon vastleggen.

Deze dag was leuk, gezellig, leerzaam en heeft mij persoonlijk veel meer gebracht dan alleen meer informatie over diafragma en iso waarden. Het heeft me zelfvertrouwen bezorgd die me eerder nog wel eens in de steek liet.

Fotografie is iets heel persoonlijks. De Herinneringen die je vastlegd voor andere mensen op een manier die bij je past. Waar anderen maar ook vooral jijzelf heel gelukkig van word. Uitkomen voor de stijl die je mooi vind en daar verder in gaan. Allemaal dingen die ik eerst wel snapte maar nog niet echt voor uit durfde te komen. Bang dat het “niet goed genoeg” zou zijn. Of dat iemand het niet mooi zou vinden.

Veel mensen om mij heen geloofde meer in mijn kunnen dan ik, eigenlijk belachelijk! Dus na de workshop heb ik dan eindelijk de stap durven nemen om een pad in te slaan wat ik al zo lang wil! Mijn site is bijna af, mijn liefste man heeft me mijn droom camera gegeven als steuntje in de rug en de eerste boekingen zijn écht al binnen!!

Twijfel jij wel eens aan jezelf, je eigen kunnen of durf je niet in jezelf te geloven? Steek dan juist die energie in een workshop of iets dergelijks… het kan je zoveel brengen!!

Als je geïnteresseerd bent in een workshop bij Marjan, check dan even deze site; www.marjanoesterholtfotogfrafie.nl

Tot snel weer!

Liefs Eef!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *