Health

Lets’s get fit and fabuleus!

Morgen is het maandag, de start van een nieuwe week en de start van een nieuw avontuur! Een heel persoonlijk avontuur! 

Een huid als een puber, iets te veel kilo’s, moe en hoewel het een tijd erg goed ging heb ik steeds meer last van mijn buik. ( mede door de ziekte van crohn) heel vervelend! Ik houd namelijk van lekker eten maar dat is niet altijd even goed 😕. Broodjes pittige kip, chocolade met hazelnoten bij de koffie, grote borden pasta en de Zaanse mayo staat regelmatig op tafel. 

Nu June, mijn jongste dochter, 1 is geworden, er meer rust is in huis en ik nu toch echt wel ontzwangerd ben word het tijd dat ik wat meer aandacht aan mezelf ga besteden. Ik heb een lange tijd geheel vegan geleefd maar dat was misschien iets té hoog gegrepen. Toch wil ik daar wel gedeeltelijk naar terug en ook mijn koolhydraten wil ik voor het grootste gedeelte weglaten. Ik probeer de 80-20 % regel toe te passen. 

80 % groenten, fruit, noten, gezonde granen en plant based zuivel en 20% koolhydraten en vlees. 

Ik denk een streven dat voor mij vol te houden is. Het doel? 

Iets minder kilo’s. Of beter gezegd, strakker, een gezonde huid, geen pijn in mijn buik en minder moe. Kortom, een fittere Eva 💪. 

Ik heb ooit het boek “slimming body guide” gekocht geschreven door: Lisa van Cuijk en dat ga ik als basis gebruiken. Er staan week menu’s, recepten en oefeningen in die niet allemaal tijdrovend zijn en prima thuis te volgen. Ook heb ik meerdere vegan-boeken vol met fijne recepten dus ook daar haal ik genoeg inspiratie uit! 


Mijn stok achter de deur? Jullie!! Ik probeer minimaal 1 Keer in de 2 weken een update te posten waarin ik mijn ervaringen en vorderingen deel! 

Super leuk als je mijn health-avontuur wil volgen! Reacties en tips zijn altijd welkom!! 

Liefs Eef 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *