Focus?? Where are you? door Between beauty & Chaos
moederschap,  Werken

Focus? Where are you?!

Herkenbaar? Druk met van alles en nog wat en uiteindelijk komt er weinig uit je handen. Zo gaat het bij mij ook vaak. Iets té vaak.

Dat ik voor de zoveelste keer de deur achter me dicht trok terwijl de sleutels nog binnen lagen en totaal andere ingrediënten mee nam uit de supermarkt als wat er op het recept stond, zal er gok ik wel wat mee te maken hebben.

Tijd voor verandering!

Er moet iets gebeuren. In mijn workflow, in het huishouden, in de tijd met de kids na schooltijd. 

De kinderen kunnen ook best wat doen!

Hier in huis hebben de kids hun eigen klusjes. Zo moet Tijn iedere ochtend de schoenenchaos in de gang opruimen en Guusje de gordijnen openmaken. Kleine dingen maar ze maken echt een verschil! Om de zoveel tijd wissel ik van klusjes. Zo liet ik ze vorige week meehelpen de enorme berg was die er lag te helpen wegwerken. Sokken bij elkaar zoeken en stapeltjes in de klas te leggen. Deze week gaat het weer gebeuren, wat zullen ze blij zijn 😉

De Forrest app!

Twee weken geleden kreeg ik een hele fijne tip van iemand. De app Forrest. Het idee is dat als je aan het werk bent, de was staat te vouwen of desnoods op de bank voor de TV je een timer zet. In deze tijd mag je je telefoon niet aanraken. Het helpt mij om niet iedere drie minuten mijn telefoon op te pakken en iedere app, mail of instagram like te checken maar voor bepaalde periode met volle focus te doen wat ik moet doen. Mocht het je lukken deze tijd vol te maken die je op de timer hebt gezet groeit er een boom. Daarmee ontvang je punten en kan je dit weer gebruiken om nieuwe items te kopen. Best grappig en nog belangrijker, het helpt mij in effectiever te werken! HIER kan je hem downloaden in de App Store

Nieuwe plannen…

Die gaan even in de ijskast. Het is te veel om alles tegelijk te willen. Eerst de komende werkperiode door, het wordt weer een druk seizoen voor mij betreft werk en zelf trouwen in mei wat ook de nodige tijd en voorbereidingen kost. De plannen haal ik wel weer uit de kast als ik er klaar voor ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *