moederschap

Huishouden

Mijn lieve man (nou ja, verloofde) en ik hebben een deal gesloten. Hij werkt en ik ben thuis bij de kinderen (nu ze nog klein zijn) en ik run het huishouden. Natuurlijk helpt jour af en toe mee en ook het koken neemt hij bijna altijd voor zijn rekening (als hij niet op zee is). Heerlijk! Dus deze regeling vind ik helemaal prima en sta ik 100% achter. De meeste dagen dan.

Het huishouden

is namelijk niet mijn sterkste kant. Als ik op dit moment over de rand van mijn laptop kijk zie ik de tv en met het zonnetje er op is dat niet het mooiste gezicht. De tv “aaien” is blijkbaar een nieuwe hobby van één van de kids. De wasmand puilt altijd uit. Voor mijn gevoel kan ik wel 5 keer stofzuigen per dag en ik doe dat maar 1 keer. De keuken ruim ik op en maak ik schoon maar met drie hongerige kindjes de hele dag om me heen liggen er toch altijd wel messen, halfjes brood en ander spul (waarvan ik niet eens weet of het een vaste plek heeft) op het aanrecht. Ik noem ons huishouden wel eens “het huishouden van jan steen” maar goed, het kan altijd erger, denk ik dan.

Er zijn momenten dat ik er ineens klaar mee ben. Zo eens in de twee weken. Dan irriteer ik me echt overal aan en dan ga ik 1 dag tekeer. Heerlijk want daarna kan ik echt genieten van ons schone, opgeruimde huis. Ik neem me voor om het zo te houden en begin daar dan ijverig aan. Tot het weekend gaat het goed. De wasjes liggen elke dag netjes gevouwen in de kast, de badkamer is spik en span en s ’avonds doe ik nog wat extra klusjes. Maar ja,

dan is het zaterdag

en beginnen we met rustig opstarten, samen ontbijten, laat aankleden, je kent het wel. Meestal krijg ik op zo een moment ook inspiratie voor een nieuwe blog dus dan duik ik ook nog snel achter mijn laptop. Dan gaan we lekker wandelen in het bos of spreken we af met vrienden of familie, eindigen we in een pannenkoekenhuis en als de kids op bed liggen en jour en ik samen op de bank duiken met een netflix serie is de toon gezet.

Op maandag kijk ik naar onze wasmand

en vraag ik met af of we echt “maar” drie kinderen hebben want het lijkt of ik ook de was doe voor drie voetbal-teams. Ook bedenk ik me dan dat het misschien tijd word dat ik de kinderen zelf hun kamer leer opruimen ipv alleen maar lekker laat spelen, ach ze zijn maar zo kort klein. Dan begint het gelazer dus van voor af aan.

Ik heb echt alles geprobeerd. Zelf lijstjes gemaakt, roosters opgezocht op echte huishoud sites (jaja, die bestaan) uitgeprint en opgehangen. Alleen bleef het daar bij. Echt, ik denk er niet eens aan om er op te kijken. Dus ik heb me er nu bij neergelegd. De kids en leuke dingen doen staan op 1. Bij ons is het niet altijd helemaal smetteloos maar wel gezellig. Is er ruimte voor lange ochtenden samen chillen en hutten bouwen en is er altijd tijd voor onverwachte leuke ideeën.

Bij ons word er geleefd! Dat huishouden komt wel als mijn meiden op zaterdag liever op stap gaan met hun vriendinnen!

Tot de volgende keer!

Liefs, Eef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *