moederschap

The next Marie Kondo? Wat vind jij?!

Zo gebeurd er 6 jaar niks….

met de meiden en zo heb je twee kinderen met een gat in hun voorhoofd. 1 geplakt, 1 gehecht. 

Al drie dagen loop ik met buikpijn, slaap ik slecht en droom ik de gekste dingen in de uurtjes die ik wel slaap. 

Kinderen. Absoluut het beste en mooiste dat me is overkomen. Echt. 

Ze hebben mij iets gegeven waar ik altijd naar op zoek was. Een thuis, een doel, een onvoorwaardelijke liefde. 

Maar met die liefde komt nog iets mee. Verantwoordelijkheidsgevoel. Dat gevoel is net zo groot als de liefde. Misschien nog wel groter. Het is er constant. Bij elke keuze die je moet maken komt dat gevoel, dat ergens tussen mijn hart en onderbuik zit, terug. 

Mama, mag ik rondjes fietsen om ons huis? Mama, mag ik even alleen naar de speeltuin? Loslaten, ik weet dat het moet maar jeetje, wat is dat moeilijk.  

Maar ook alle andere beslissingen die je moet nemen hebben (in)direct invloed op de kids.  

We willen dolgraag op vakantie met de kinderen maar ook het huis heeft aandacht nodig. Wat is belangrijker? De kids houden van snoepjes, ijsjes en al het andere wat lekker en “slecht” is. Maak je ze blij door ja te zeggen of houd je ze gezonder door nee te zeggen? De middenweg tussen een strenge ouder en makkelijke ouder vind ik ook zo moeilijk. Want wanneer ben je dan een lieve ouder en vooral, een goede ouder?! 

Kortom, het moeilijkste van mama zijn is voor mij, al die keuzes. De overuren die je hoofd maakt door voor jezelf, mijn drie kinderen en het totale gezin te denken. 

Mindfullness,  timeboxing, Marie Kondo, 100 verschillende apps, minimalistisch en bewust leven. Er zijn talloze manieren om het je makkelijker te maken. Orde in je leven te brengen waardoor de keuzes minder of misschien makkelijker worden. 

Misschien is er wel een te veel aan tips hoe je leven op te ruimen en makkelijker te maken. Ik zie door de bomen het bos soms niet meer…. maar ik ga me er wel wat meer in verdiepen. Want ik wil wel die lieve, soms strenge, niet te drukke, opgeruimde en gezellige ouder zijn die precies weet wat te doen op welk moment. 

Oké, misschien is dat wat ver gezocht, maar wat bewuster leven en beter met mijn tijd om gaan is wel welkom!

Wie heeft er dé tip? Boek, les, app of wat dan ook! Ik ben heel benieuwd! 

Heb jij een succes verhaal? Vertel het me!! 

Thnx! En liefs, 

Eef! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *