moederschap

Zelfliefde


Nu januari ’19 is begonnen zie je overal om je heen reclames. Gezonde shakes, afslankrepen, de meest gekke fitness apparaten en de fit-moms vliegen je om de oren. Zelf ben ik nooit zo heel fit geweest. Wel heel slank (vóór de kinderen). Na elke zwangerschap verloor ik wat kilo’s of er bleven er een aantal plakken maar over het algemeen genomen staat de teller in de plus. Dat ik erg van lekker eten houd helpt natuurlijk niet heel erg mee en aangezien mijn vent ook nog eens graag in de keuken staat (en mega lekker kan koken) werkt dat niet in mijn voordeel.

De kilo’s zijn dan ook niet écht het probleem.

Mijn BMI is dik in orde hoor. Overgewicht is hier nog lang niet in zicht en op zich ben ik best blij met mezelf en trots op mijn lichaam. Drie prachtmeiden zijn het resultaat! Het woordje “zelfliefde” dat is iets waar ik wel eens over nadenk. Als ik in het pashokje sta en ik trek een maat 40 jeans aan denk ik allereerst, shit, nog steeds geen 38. Ga ik naar de kapper dan vind ik het leuk om eens iets anders te doen en ook al ben ik heel blij met het resultaat, toch vraag ik me meteen af wat iemand anders ervan zal vinden. De mensen thuis, mijn familie of de moeders op het schoolplein.

Ik ben al een paar weken een afspraak bij de kapper aan het plannen. In mijn hoofd. Na 13:00 kan je namelijk gewoon binnen lopen, ik gun mezelf alleen steeds de tijd niet. Vanochtend zag ik iemand op tv met een hele mooie haarkleur. Bruin met een tikkie rood erdoor. Prachtig! dat wil ik ook! Toch vlogen mijn gedachtes ook meteen alle kanten op.

Maar wat nou als…..???

Ja wat als? Dan vind iemand het misschien niet mooi. Dan heb je nou eenmaal geen maatje 36. Dan tut je jezelf niet elke dag op voor de spiegel totdat je make-up “spotless” is.

Ik ben wie ik ben. Ik houd van kleding dat net even anders is. Een rode ribbroek met wijde pijpen. Een maxi-jurk met panterprint en boots eronder. Ik ben er gek op. Dit jaar word ik 35 en het nieuwe jaar is net begonnen! Dit jaar wil ik graag af van het aan mezelf twijfelen. Wil ik graag achter mijn keuzes staan zonder “maar”. Wil ik me graag voelen en opstellen zoals ik het mijn dochters leer. Dit jaar staat in het teken van zelfliefde.

“As for my girls, i’ll raise them to think they breathe fire” – Jessica kirkland

Dus deze week ga ik naar de kapper,

loop vervolgens blij naar buiten en koop ik daarna een outfit waar ik zelf super mee ben. Want laten we nou eerlijk zijn, het leven is te mooi, gezellig en lekker om je overal druk om te maken, toch?

Ben jij altijd blij met jezelf? Of kan je ook wel wat zelfliefde gebruiken? Let me know!

Liefs, Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *