Trouwen?! ik?! Ja! door Between Beauty & Chaos
moederschap,  Relatie,  Trouwen

Trouwen? Ik?! Ja!

Mei 2018. Nooit never had ik gedacht dat die dag zou komen. Het was nooit ons plan geweest. We hadden het er zo vaak over gehad. Trouwen? Nee hoor. Niet nodig, geeft echt nul garanties tot eeuwig samen zijn en van het geld kunnen we zo goed op vakantie! 

Toch spookte het steeds vaker door mijn hoofd.

De kinderen hebben Rob zijn achternaam. Het voelde soms toch een beetje gek. Je moet verantwoorden op Schiphol dat je echt hun moeder bent of dat als je de school belt je de link moet leggen als je je eigen naam noemt. 

Ook geven wij nooit echt feestjes. De verjaardag van de kids vieren we op 1 dag omdat ze dicht bij elkaar jarig zijn. That’s it. Om ons heen horen we zoveel ellende. Scheidingen, ziekte, lastige situaties. Eigenlijk gaat het heel goed met ons. Leuke kindjes, al 16 jaar samen, beide leuk werk en niet al te grote hobbels op de weg. Eigenlijk genoeg om wel een keer een feestje te geven! Zomaar, omdat het kan. Omdat het leven ook gevierd mag worden toch! 

In mijn hoofd vierde ik dit feestje vaak, niet de illusie hebben dat het ooit zou gebeuren. Wel zag ik daar dan een trouwjurk bij. De fotograaf had ik ook al uitgezocht natuurlijk. Mocht het er ooit toch van komen wist ik precies wie ik wilde. Hanke Arkenbout.  Wat een vakvrouw met een waanzinnige stijl die helemaal bij ons past. En we zijn zulke ontzettende geluksvogels, ze stopt met trouwfotografie. Wij zijn haar laatste bruidspaar! Meant to be?! 

Waarom eigenlijk niet trouwen? Je leeft maar 1 keer! Aan de telefoon hadden mijn BFF en ik het er regelmatig over.

Die bewuste dag in mei.

Net thuis gekomen van een opdracht zette ik mijn tas neer op de keukentafel. Rob was thuis. En daar dropte hij het hoge woord. Weinig romantiek, gewoon praktisch en zeggen wat hij kwijt wilde. Uuuuhm schatje, wil je wel met me trouwen?! Say what!!! Oké, tikje hysterisch en zó verrast zei ik natuurlijk JA!

De voorbereidingen

Het wordt leuk. Ik weet het zeker! Maar niet alleen onze trouwdag zelf wordt leuk. De voorpret is al een feestje op zich! Mijn ouders hebben een boerderij. De perfecte locatie voor onze wedding natuurlijk! Tot op wc-papier niveau regelen we alles zelf (en met een hele lieve kring vrienden en familie om ons heen niet te vergeten). Binnen twee weken na het aanzoek had ik een jurk uitgezocht, de catering voor het grootste gedeelte in de pijplijn zitten en nog twee weken later waren de ringen besteld. We hebben gelukkig precies de zelfde smaak en wisten precies wat we wilden. Een relaxte festivalbruiloft. 

Gesmoes en geheimen 

Mijn beste vriendin klaagt dat ze niet alles meer met mij kan bespreken. Daar waar we normaal soms vier keer per dag bellen zegt ze nu dat ze me zoveel te vertellen heeft maar dat het voor mij geheim moet blijven. Al mijn vriendinnen hebben contact met elkaar en voeren van alles in hun schild, net als de vrienden van Rob. We voelen dat er dingen ondernomen worden waar wij niks van af mogen weten. Love it!

Muziek

Tijdens de ceremonie hebben we een akoestische band die de muziek verzorgt. De nummers die ze gaan spelen zet ik bijna dagelijks op. De kinderen kunnen de nummers ook al bijna uit hun hoofd. Alvast even wegdromen….

DIY

Bijna alle styling doen we zelf. Marktplaats afstruinen naar leuke vintage banken en perzische tapijten. Samen met Rob heb ik al ontelbaar kringloopwinkels afgezocht naar het perfecte servies. Ook hij vindt het leuk om te doen! De kinderen mogen helpen de wegwijsborden te zagen, schilderen en timmeren. Ze vinden het echt leuk als ze hun belangrijke taken krijgen en hun bijdrage kunnen doen in dit avontuur. Je ziet ze spinnen en enthousiast worden als we het er over hebben. 

Het is bijna zover!

Precies vier maanden vanaf vandaag. Dan is het zover. De tijd vliegt! Met nog zoveel leuke voorpret komende weken in het vooruitzicht. De jurk nog een keer passen, nog verder voorbereiden, outfit voor Rob en Tijn uitzoeken, er is nog zó veel te doen! 

Wat is jouw tip voor bruidsparen? Of wat is jouw leukste herinnering aan jullie bruiloft? Laat het hieronder bij de reacties weten. Vinden we heel leuk om te lezen!

With Love,

Marjan

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *