Ik daag je uit met Rummikub met Between beauty & chaos
moederschap,  uitjes

Ik daag je uit!

Vroeger voordat de kinderen geboren waren lieten we zelfs ‘avonds laat de hond samen uit. We hoefden nergens rekening mee te houden en alles kon. Nu is het anders. Als we iets samen willen doen dan moeten we de kinderen onderbrengen, oppas regelen en van te voren plannen wat we wanneer samen gaan doen. Prima, helemaal niet erg, dat is hoe het werkt met kinderen.

Nu samen uit eten? Doen we veel te weinig. Samen op vakantie zonder de kids? Is ook alweer even geleden. De laatste keer dat we samen wat gingen eten regelde ik oppas, pakte ik de logeertas in van de kinderen, reserveerde ik een tafeltje bij een van ons favoriete restaurants in Haarlem en prikte ik de datum en tijdstip waarop het ging gebeuren. Wat ik me kan herinneren, de twee of drie dates daarvoor regelde ik hetzelfde lijstje ook van voor tot achter. Geeft niet! Het is zo fijn om ergens aan een tafeltje te gaan zitten, lekker uitgebreid te eten wat je normaal niet op tafel zet en dat tegenover de leukste man van de wereld. Ik denk dat wij (vrouwen) de “call to action button” hiervoor iets eerder indrukken als onze lieve mannen. Herkenbaar?

Spontaan kreeg ik een grandioos idee (vond ik zelf). Tijn had van sinterklaas Rummikub in zijn schoen gekregen. De laatste keer dat ik dat speelde was volgens mij met mijn oma toen ik ergens rond de 10 jaar was. Ik wist nog hoe het moest en speelde een paar dagen lang iedereen die ik tegenover mij zat onder de tafel.  Toen we samen met kerst naast een vuurtje voor de tent zaten (daarover snel meer) en de kids op bed lagen daagde ik hem uit (nog steeds in de veronderstelling dat ik dit ging winnen). We spelen 5 potjes. Wie het minst gewonnen heeft van die 5 potjes organiseert een avondje uit. Dus ook de oppas, logeerkoffers, datums en eventueel contant geld pinnen voor de oppas mochten de kids gewoon thuis blijven slapen ;-).

Conclusie; het werd 3-2. Voor hem…. KAK! Ik duik straks onze gedeelde agenda in, prik weer een datum en ga op jacht naar een leuke plek of uitje om er samen zonder de kinderen op uit te gaan. Wie heeft de ultieme tip voor mij!?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *